Prinses Margriet gasthoofdredacteur

Leonie de Vries

Prinses Margriet wordt gasthoofdredacteur van de Goede Doelenbijlage, die deze krant dit jaar voor de vijfde keer uitgeeft. De opbrengst van de inzamelingsactie gaat naar het Nederlandse Rode Kruis, waarvan ze erevoorzitter is.

De hoofdredactie is erg blij dat Prinses Margriet aan de lustrumuitgave wil meewerken. ,,We zijn er trots op dat een lid van het Koninklijk Huis voor deze gelegenheid redactiechef wil zijn’’, zegt adjunct-hoofdredacteur Hugo Schneider. ,,Prinses Margriet heeft een heel drukke agenda. Toch maakt ze tijd voor ons vrij".

Prinses Margriet maakt de Goede Doelenbijlage samen met de redactie. Veel aandacht wordt besteed aan de zeer uiteenlopende activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis. Maar ook de persoonlijke interesses van de prinses komen aan bod. ,,Die combinatie gaat een fantastische bijlage opleveren", voorspelt Schneider.

De actie voor het Rode Kruis richt zich op twee thema’s: moeders, die het slachtoffer van oorlogssituaties zijn geworden en het voorkomen van rampen. Voor dit laatste doel is het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds opgericht, dat maandag in het Koninklijk Theater Carré werd gepresenteerd.

Vorig jaar bracht deze krant dankzij adverteerders en abonnees meer dan zeventigduizend euro bijeen voor de Ronald McDonaldhuizen. Daarbij trad televisiepresentator Robert ten Brink op als gasthoofdredacteur. Eerder werd geld ingezameld voor Kika (2009, Inge de Bruijn), Spieren voor Spieren (2008, Louis van Gaal) en Warchild (2007, Marco Borsato).

De helft van de opbrengst van de speciale bijlage wordt in december aangeboden aan de deejays van 3FM Serious Request, die vanuit het Glazen Huis in Leiden geld inzamelen voor moeders in oorlog. De andere helft gaat naar het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.