Doorstappen in de maat tijdens de Vierdaagse

© ANP

Saskia Knegtering

Dertig, veertig of zelfs vijftig kilometer wandelen per dag en dat vier dagen lang. Hoe houd je - los van een goede training - de Nijmeegse Vierdaagse vol? De één zingt, de ander kletst. Ook muziek luisteren is een handig hulpmiddel. Wat zijn echte wandelsongs?

Om een mooie 'playlist' samen te stellen zijn muziekdiensten als Spotify en Soundcloud erg praktisch. Zo stelde radiostation 3FM al een speciale Vierdaagselijst samen met meer dan vijftig nummers. 'Walk' van de Foofighters komt erin voor, maar ook minder voor de hand liggende nummers als 'Pompeii' van Bastille en 'Charlene' van Go Back to the Zoo. Ook Radio 2 maakte een lijst.

Natuurlijk kan het originele Vierdaagselied uit 1932 niet ontbreken. Meezingen mag. En waar kan je nou beter op wandelen dan een Vierdaagse mars.

Als je nog niet genoeg hebt van alles wat met wandelen te maken heeft is er ook nog een afspeellijst met alleen maar liedjes die met lopen te maken hebben.

Dan zijn er ook nog de gekke gelegenheidsliedjes bijvoorbeeld dat van de Sjonnies waarin alle 33 plaatsen voorbij komen die de wandelaars passeren. Ook Bennie Solo kan er wat van met zijn vrolijke nummer.

Ook leuk om even te bekijken tijdens een rustmoment: de apps van de Vierdaagse. Op 4Walker zijn routekaarten te vinden met onder andere waterpunten en verzorgingsposten. En misschien nog wel leuker: medewandelaars zijn te volgen. Thuisblijvers kunnen de sportievelingen volgen met de app 4Follower. Beide zijn hier te downloaden.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.