’Nu voorstel toegangsuur horeca Hoorn’

Jaap Stiemer
Hoorn

Vier Hoornse raadsfracties vinden dat burgemeester Onno van Veldhuizen onvoldoende zijn best doet om een opdracht uit te voeren die hij van de raad heeft gekregen: het komen met een voorstel voor een nieuw toegangsuur voor de horeca.

Vorig jaar november werd hierover een motie aangenomen, maar de kwestie lijkt nu over de zomervakantie heen getild te worden.

Hoorns Belang, HOP, HSP en VOC Hoorn hebben hierover een brief op poten geschreven aan het college. Hierin wordt er op gewezen dat de burgemeester de opdracht had gekregen aan het begin van de nieuwe raadsperiode met een voorstel te komen om de toegangstijden voor de horeca ’in overleg met de raad te verruimen naar 2 uur’ in plaats van het huidige 1 uur.

Tot nu toe staat er echter niets over de op komende raadsagenda’s, iets waarover de vier partijen zeer bezorgd zijn. Op vragen van Hoorns Belang antwoordde Van Veldhuizen onlangs in een raadsvergadering dat hij eerst wil overleggen met politie, horeca en binnenstadsbewoners en hij dan pas met een voorstel komt. Dat stond overigens ook zo verwoord in de opdracht die hij in november meekreeg. De fracties vinden dat hij er nu te ruim de tijd voor neemt.

,,Onbegrijpelijk, aangezien al een half jaar verstreken is sinds het aannemen van de motie’’, aldus de vier fracties in de recente brief. ,,Voor verder uitstel zien wij geen reden; het zou zeer onwenselijk zijn wanneer het komende zomerseizoen weer de huidige achterhaalde openingstijden verplicht opgelegd worden.’’

In april stelden HOP en HSP al schriftelijke vragen aan het college over dit onderwerp. Die behoren eigenlijk binnen drie weken te worden beantwoord, maar de burgemeester heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben. Tot deze vragen zijn beantwoord wordt er ook in de richting van de pers geen antwoord op vragen gegeven.

Mocht het de burgemeester niet lukken met een voorstel te komen, dan willen de vier partijen bij de eerstvolgende raadsvergadering hierover een schriftelijke verklaring hebben van het college.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen