Con Zelo en Hollandia T in finale Burencup

© Archieffoto

Redactie Schagen
Waarland

SRC stapte vorig seizoen op de platte kar van Dekker Transport uit Waarland. En dat deed pijn in het dorp van Con Zelo dat op papier óók op de passagierslijst van het traditionele vervoer voor de kampoen had kunnen staan. Maar die ploeg, liet trainer Co van der Gulik na afloop van de competitie nog eens door de kleedkamer galmen, had in de laatste twee maanden van het seizoen werkelijk álles uit zijn handen laten vallen.

Dat vraagt om revanche in wat wéér een open voetbalcompetitie van meerdere potentiële kanshebbers lijkt te worden. Met de zonen van Waarland, die donderdagavond de reserves van derdeklasser VIOS voor de Burencup met 4-0 klopten, onveranderd bij de favorieten op papier. Met andermaal ook Hollandia T, dat in hetzelfde oefentoernooi Schagen met 4-1 over de knie legde, tussen de te kloppen ploegen in 4A. Want een elftal dat twee keer op rij tweede wordt is het aan zijn stand verplicht nu met niets minder dan de titel genoegen te nemen. Die uitdaging wordt zowel door de selectie als in de bestuurskamer aangenomen. Komende donderdag kunnen teams die in deze fase van de voorbereiding nagenoeg compleet zijn elkaar in de finale van de Burencup de maat nemen.

Sterkhouder

Zowel bij Con Zelo als Hollandia T is de selectie met een sterkhouder uitgebreid. Tjerk Vening die bij Geel Zwart voor Van der Gulik een dragende kracht was, is zijn trainer van toen na een werkeloos seizoen in ’t Zand naar Waarland gevolgd. Nu nam de voetballer wiens kwaliteiten doorgaans in de opbouw van achteruit het beste tot hun recht komen, de honneurs waar in de spits waar Van der Gulik hem eerder gebruikte. Nu min of meer noodgedwongen omdat Con Zelo voorlopig niet over Colinn Post kan beschikken. Zijn knieblessure is zelfs dusdanig dat de garantie voor goals zeker niet voor de winterstop wordt terugverwacht. En iedere wedstrijd die hij dit seizoen überhaupt kan spelen al als pure winst wordt aangemerkt. Met Jelle Moormann, die ook nog een treffer onterecht zag afgekeurd, en Johnny Doodeman hoeft de doelpuntenproductie niet in gevaar te komen, mits de aanvallers scherper zijn in de afronding dan in de tweede helft tegen het soms naïef verdedigende VIOS. Dat vooral zijn tweede had gestuurd omdat trainer Jeffrey Androg er de voorkeur aan gaf de aangenomen hoofdmacht in Warmenhuizen onder handen te nemen. Daan Vrijsen pakte ook zijn doelpunt mee voor Con Zelo. De onmisbare veldheer, en met hem zijn club, hoopt vooral eindelijk eens een seizoen heel te blijven. Zoals het voetbalgekke dorp blijft wachten op het moment dat ook spelers deze onvoorwaardelijke passie oppikken.

Verschil

In Tuitjenhorn hebben ze zich wat dat betreft geen zorgen te maken. Ook Hollandia T heeft er met de komst van Arjan Wisse een speler bij gekregen die het verschil kan maken. Als hij weet te accepteren dat niet iedereen is gezegend met zijn kwaliteiten. De van VIOS gekomen rasvoetballer maakte na rust zijn opwachting tegen Schagen. Waar de nieuwe trainer Ivo Rohling de cijfers van het oefenduel nu naast zich neer zal hebben gelegd. De jeugdige selectie vol potentie heeft nog stappen te maken. Maar de laatste jaren ook zijn mogelijkheden getoond

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.