Boerenhemel kreeg terecht vergunning

overleek

De gemeente Waterland heeft terecht een vergunning verleend aan Stichting Sportclub Overleek voor het uitoefenen van horeca in De Boerenhemel in Overleek. Dat heeft de Raad van State woensdag  bepaald in een zaak die door omwonenden was aangespannen.

Achter deze formele uitspraak schuilt een strijd die al tien jaar duurt. De boerderij van Theo Kroon in Overleek, De Boerenhemel, was vele jaren het officieuze buurthuis van Overleek. Kroon richtte ook de Stichting Sportclub Overleek op. Er is een minicamping. Buren klagen al jaren over overlast en vrezen dat het allemaal nog veel erger wordt. Ze procedeerden tot aan de Raad van State tegen de verstrekte vergunningen. Die oordeelde dat de gemeente niet onrechtmatig gehandeld heeft. Met de vergunning mag de sportclub in de grote zaal in de stolp horeca-activiteiten ontplooien ten behoeve van de sportclub.

Volgens de buren houdt Kroon zich niet aan de regels en schenkt hij bijvoorbeeld ook drank aan de gasten op de minicamping. Buurman Pieter Fleury en zijn medeburen zetten de strijd tegen de overlast voort. Bij de rechtbank is beroep aangetekend tegen de verstrekte exploitatievergunning en Fleury heeft bij de gemeente bezwaar gemaakt tegen de minicamping. Volgens Fleury voldoet Kroon niet aan de eisen om zo'n camping uit te mogen baten.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen