Wandelen kan voortaan over 'boerenlandpaden'

Bron: Eigen foto

Ron Amesz

Het kon bijna niet mooier, de feestelijke ingebruikname van de wandelroute Sint Maarten-Valkkoog. Ideale omstandigheden kenmerkten zaterdag de opening langs één van de te betreden 'ommetjes' in een weiland aan de Killemerweg.

Behalve toespraken van wethouder Rens Cappon (Harenkarspel) en dorpsraadsecretaris Petra Vrolijk (Sint Maarten) klonk er tractorgeluid en saxofoonmuziek.

En - hoe toepasselijk - de vijf 'landschappelijk spelende' jongeren van muziekschool Valkkoog brachten op het moment suprême het nummer Summertime ten gehore.

De ontmoeting van inwoners van beide dorpen rondom een bord dat het thema ' Wandelen met Wielen' benadrukte de opening symbolisch. De nieuwe trajecten, in afstand variërend tussen 3,5 en 5 kilometer, voeren langs de Valkkogerdijk (onderdeel van de Westfriese Omringdijk) en de zo kenmerkende wielen plus een doorsteek via bouw- en weilanden naar de Killemer- en Delftweg.

,,Het is het sluitstuk van een wandelpadenplan dat nu rond Sint Maarten is gerealiseerd,'' aldus de wethouder. Vrolijk vertelde dat in 2004 werd gesproken over de wens tot realisatie van wandelpaden rond Sint Maarten. Zij sprak van een blijde gebeurtenis en wenste een ieder veel plezier tijdens wandelingen over 'de boerenlandpaden'.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.