Autoshow Middenmeer wordt traditie

Dodge Vipers in Middenmeer. De eerste editie van een show van luxe sportwagens trok ruim duizend bezoekers.© Foto Marc Moussault

Ed Dekker
Middenmeer

De Midlake Pre Summer Show wordt volgend jaar opnieuw gehouden. Organisator Kees Mets (36) uit Middenmeer wil deze autoshow een jaarlijkse traditie laten worden.

Het evenement was zondag voor het eerst. Mets is eigenaar van DF Racing in Middenmeer. Dit bedrijf verkoopt allerlei onderdelen voor snelle auto’s. DF Racing is gevestigd aan de Nijverheidsweg. Op het eigen terrein en op de Havenkade waren zondag 350 glimmende bolides te bewonderen.

De wagens zijn eigendom van raceliefhebbers uit het hele land. Volgens Mets waren er duizend tot vijftienhonderd bezoekers. „Ik ben dik tevreden”, keek hij maandag terug. „Toch wil ik mij richten op een breder publiek. Daarom denk ik aan uitbreiding van het aanbod met foodtrucks. De combinatie culinaire hoogstandjes en bijzondere auto’s biedt veel mogelijkheden.”

De entree zondag was gratis. Met een gift konden bezoekers twee goede doelen steunen. Dat leverde 830 euro op. Zeshonderd euro is bestemd voor het project Koeteltuin in Middenmeer, een speel- en avonturenpark. Het overige bedrag gaat naar de organisatie Make a Wish.

Tien Dodge Vipers stonden zondag in Middenmeer. Er was ook een Mazda RX-8: 700 pk, topsnelheid 340 kilometer. Een Honda NSX was een andere luxe sportauto.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.