André Rijnders ook architect op kunstgras

Redactie Schagen
Schagen

André Rijnders is een maatschappelijk gerespecteerd architect. De Polderse coach had zijn tekentafel ditmaal neergezet op het kunstgras van SRC. Waar hij van op het oog onlogische schetsen vooralsnog in de bekerwedstrijd tegen Limmen een passend geheel maakte, 3-1.

Dat de try out van een elftal dat in deze samenstelling deels voorbestemd is de competitie in te gaan, ook cijfermatig succes bracht, was meegenomen. Maar zeker voor Rijnders niet maatgevend. Door de onverwachte zege tegen Limmen, dat vorig seizoen pas in een beslissingsduel de titel in de derde klasse B aan Alkmaarsche Boys moest laten, loopt SRC immers de kans door te gaan in een toernooi dat zeker niet de prioriteit geniet. Donderdag, een avond later dan oorspronkelijk vastgesteld, wacht met Egmondia immers de andere winnaar van de eerste ronde in wat dan al een finale is. Maar ook dán zal het resultaat de analyse van Rijnders niet kleuren.

Oudgedienden

Hij, de architect voor wie werk en hobby samensmelten, dient immers een respectabele hoofdmacht te halen uit een te krappe selectie. Daarom ook worden deze week op Groenoord oudgedienden die hun schoenen nu op lager niveau uitlenen gevraagd toch weer ambities te hebben. Zodat het tweede elftal nieuw aanzien geniet en de doorstroom naar het tekenbord van Rijnders niet hoeft te stokken.

Ondertussen wordt van hem genoeg creativiteit gevraagd om de gaten die vertrekkers en stoppers achterlieten te compenseren. Met name centraal in de verdediging waar Jord Breed en Mark Drijver niet meer voorhanden zijn en Martijn Verhoeven voor zichzelf ook andere prioriteiten heeft gesteld, moet Rijnders improviseren. Hij deed het al met jongens die gewend zijn als voetballer te denken. Dat was geen succes. Jaap Vink, op wie nooit vergeefs een beroep wordt gedaan, is uit de aanval naar achteren gehaald om tegen te houden en af te stoppen. Hij heeft er de ervaring, het postuur en de vechtlust voor. Meer vraagt Rijnders niet van zijn laatste man gepaard aan het elan en talent van Stijn Buik. De aanpassing waarmee SRC zich serieus voorbereidt op een herintrede in de derde klasse, betekende dat Tom Bouwmeester een linie doorschoof naar het middenveld waar Bas Pater en Patrick Dekker nog ontbraken. Met zijn fijne traptechniek bracht de nieuwe middenvelder voor SRC het weinige gevaar in de wedstrijd waar Limmen de betere ploeg was. Rijnders had dat ook gezien. Maar stelde ook ingenomen vast dat zijn aangepaste formatie door heel taakbewust te voetballen niet tegen de muur werd gezet. Een groot verschil met eerdere fases in de voorbereiding die pijn deden aan de ogen. Een goed gesprek in de kleedkamer waar de coach tegen zijn gewoonte in de boze buurman was liet echter geen ruimte voor twijfels meer. Dat leek Bouwmeester ook met zijn gerichte pegel te willen zeggen. De door hem ingeleide voorsprong werd na rust door Mats Vijzelaar uitgebouwd. Nog zo’n voetballer die in een ingekrompen selectie boven hoort te drijven. Hij pakte zijn kans tegen Limmen. Waardoor de absentie van Robbert-Jan Klein zich in ieder geval op het scorebord niet liet voelen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.