Wiron wint nipt van Nieuwe Niedorp

Irene Bunel

Den OeverNieuwe Niedorp leek zondagmiddag voor het eerst dit seizoen af te stevenen op een remise. Vijf minuten voor tijd gooide thuisploeg Wiron echter roet in het eten door de 1-0 te scoren.

Veel spektakel was er niet op het voetbalveld in Den Oever. De eerste twintig minuten hadden de bezoekers een licht veldoverwicht, daarna ging Wiron zich nadrukkelijker met de wedstrijd bemoeien. Dit resulteerde vrij snel in een grote kans: Kees Posthumes schoot van afstand hard tegen de lat. Niedorp kwam in de eerste helft niet verder dan een schot op doel van Perry Manshanden.

Na de thee begon Wiron met een aangepaste opstelling. Nadat Sebas de Jong al vroeg in de wedstrijd een gele kaart had gekregen en vervolgens nog een waarschuwing kreeg voor een overtreding op Dirk Stam, zag trainer Mario Kuiper zich genoodzaakt hem te wisselen voor Dirk Scholten: ,,De Jong heeft temperament en als hij de eerste oploopt, krijgt hij het niet meer op de rit, dan moet je hem beschermen.’’

Aan het spelbeeld veranderde niet zoveel, hoewel de bezoekers iets meer op zoek gingen naar de openingstreffer en de thuisclub het meer afwachtte.

Gemiste kansen

Namens de bezoekers kopte Mark Hopman de bal in de handen van de keeper, Chris Koopman schoot vanuit een kansrijke positie naast en raakte even later de paal, evenals Timo Rood, die het vanuit de rebound probeerde. Wiron kwam een kwartier voor tijd goed weg, nadat Christiaan Schipper een doorgebroken speler neerhaalde, wat slechts bestraft werd met geel. Met nog een paar minuten op de klok werd de wedstrijd alsnog beslist door een doelpunt vanuit de kluts.

,, Als je puur kijkt naar de reddingen die de keepers moesten verrichtten, denk ik dat ze allebei redelijk schoon zijn gaan douchen’’, concludeerde Kuiper. ,,In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij. Niedorp zette de tweede helft wat meer druk en wij creëerden te weinig. Maar op basis van de eerste helft vind ik het wel terecht.’’ Reinier Wagner, trainer van de bezoekers, had op meer gehoopt: ,,We hadden eigenlijk moeten winnen. Op deze manier worden het nog een paar spannende wedstrijden, als we niet oppassen doen we zo weer mee voor de degradatieplekken. Het zat ook gewoon tegen. Ik wil niet te hard oordelen, maar volgens mij beging Wiron een overtreding voorafgaand aan het doelpunt. En hadden ze met tien man moeten staan. Het is jammer dat we zelf de kansen niet afronden, vooral omdat we niet zoveel weggegeven hebben.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.