Zaan de Wandel trekt record aantal deelnemers

Redacteur Zaanstreek
Zaandam

Een record aantal deelnemers heeft zich ingeschreven voor Zaan de Wandel, het Zaanse wandelevenement dat zondag voor de derde keer wordt gehouden. Er doen liefst 2850 wandelaars mee.

Zaan de Wandel, dat volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers, is blij verrast door het grote aantal deelnemers. Vorig jaar waren er 1700 wandelaars en het jaar daarvoor 1300.

De opbrengst gaat naar twee doelen die met kanker te maken hebben. Het Zaans Medisch Centrum krijgt een bedrag dat wordt besteed aan de website van Esperanz, het oncologisch centrum van ZMC, Westfriesgasthuis in Hoorn en Waterland-ziekenhuis in Purmerend. Naast dit project wordt het onderzoek naar bestrijding van borstkanker in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis ondersteund.

Zaan de Wandel kent vier wandelroutes: 5, 10, 15 en 25 kilometer. De start en finish zijn bij het Zuiderzee College aan de Zuiderzee 200 in Zaandam. De routes van de 10, 15 en 25 kilometer zijn in en rondom het recreatie- en natuurgebied Het Twiske. De 5 kilometer is in Zaandam rondom het Burgemeester in ’t Veldpark. De wandeltochten starten tussen 9.30 en 12.30 uur en voeren de deelnemers door de gemeenten Zaanstad, Oostzaan en Landsmeer. De burgemeesters Geke Faber (Zaanstad), Paul Möhlmann (Oostzaan) en Astrid Nienhuis (Landsmeer) lossen ieder een startschot voor een afstand.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.