Verdachte steekpartij in Lutjebroek wordt nog verhoord

Van onze verslaggever
Lutjebroek

De 18-jarige man uit Hem die is aangehouden als verdachte van een steekpartij in Lutjebroek afgelopen weekend, wordt nog verhoord door de politie. ,,Wij zijn bezig met het onderzoek. Het is aan de officier van justitie of hij straks vervolgd gaat worden of niet’’, zegt politiewoordvoerder Wendy Boudewijn.

,,De verdachte zit nog steeds vast’’, aldus Boudewijn maandagochtend. ,,Wij mogen hem maximaal drie dagen vasthouden. Dan moet de officier van justitie beslissen of hij langer vast blijft zitten.’’ De 18-jarige man uit Hem zou in de nacht van zaterdag op zondag rond 2.45 uur in de Pieter Janszoon Jongstraat in Lutjebroek vlakbij café De Paus een leeftijdsgenoot uit Hoogkarspel in zijn arm hebben gestoken met een mes.

Op het moment dat de politie arriveerde, probeerde de Hemmer te vluchten door op een schuur te klimmen. Agenten konden hem hier vanaf praten, waarna hij werd aangehouden. De man werd meegenomen naar het bureau. De politie is nog druk doende om uit te zoeken wat er precies is gebeurd en wat hiervoor de aanleiding was. ,,Dat is nog niet duidelijk’’, zegt Boudewijn.

Het slachtoffer ging op advies van ambulancepersoneel naar een huisarts. Personeel van De Paus verleende hulp. Volgens uitbater John Kok van dit café heeft de politie camerabeelden van hem opgevraagd en gekregen. Daarop is volgens Kok het incident op de brug te zien.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen