Coffeeshop Hoorn niet bij huizen, winkels en scholen

Redacteur West-Friesland
HOORN

De twee nieuwe coffeeshops die er in Hoorn mogen komen, kunnen alleen in een pand komen waar al een horecabestemming op zit. Verder mag de handel in softdrugs niet plaatsvinden in de buurt van woningen, winkels en scholen.

Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft deze bepalingen woensdag bekend gemaakt. Het gaat om aanpassingen van het coffeeshopbeleid uit 2005. Een nieuwe voorwaarde is ook dat de coffeeshops van twee verschillende eigenaren zijn.

De nieuwe exploitanten moet aantoonbaar ervaring hebben met de exploitatie van een coffeeshop, moeten goed bekend staan bij de betreffende gemeente en moet een positieve uitslag hebben van de Bibob-screening. De exploitant moet een bedrijfsplan indienen, met daarin een onderbouwing van de commerciële en financiële aspecten van het bedrijf, alsmede de opzet van de bedrijfsvoering.

Belangstellenden kunnen zich van 22 november tot 15 december 2012 bij de gemeente melden. Aanmelden heeft alleen zin als zij voldoen aan alle criteria voor exploitanten, én uitsluitend als zij ook een vestigingslocatie hebben die voldoet aan de vestigingseisen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen