Bouwstop Seringenplein Den Helder

Redacteur Den Helder
den helder

Woningstichting Den Helder moet voorlopig stoppen met de verbouw van het voormalige winkelcentrum aan de Seringenlaan. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar bepaald.

Tegen de verbouw van het winkelcentrum tot onder andere een Japans restaurant is bezwaar gemaakt door de familie Pan, eigenaar van het Chinees-Indisch restaurant aan de Marsdiepstraat. Eind vorige maand diende dit bezwaar bij de gemeentelijke commissie voor beroep en bezwaarschriften. Tegelijkertijd is een voorlopige voorziening aangevraagd waarmee de bouw kan worden stop gelegd.

De voorzieningenrechter heeft de bezwaarmakers op één punt in het gelijk gesteld. Volgens de rechter zijn niet de juiste parkeernormen gehanteerd. Zo is er voor het restaurant uitgegaan van de ’netto vloeroppervlak’ (zonder magazijn, keuken en dergelijke) terwijl volgens de rechter uitgegaan moet worden van het bruto vloeroppervlak, dus de totale ruimte. Bovendien is het naastgelegen biljartcafé niet meegerekend bij het bepalen van het aantal parkeerplaatsen. Dat had wel gemoeten.

De rechter heeft de bouwvergunning nu geschorst tot zes weken nadat het college haar besluit op het in de commissie behandelde bezwaar, bekend maakt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.