Gebroken jukbeen bij uitgaansgeweld

Joost Verhagen
Alkmaar/Zaandam

De 36-jarige Zaandammer Ali Ö. heeft van politierechter van der Perk in Alkmaar een werkstraf van 80 uur opgelegd gekregen.

Hij had op 6 december een man mishandeld in een kroeg in Zaandam en zich daarnet heftig verzet toen de politie hem kwam aanhouden. Het slachtoffer van de caféruzie liep een beschadigde oogkas en gebroken jukbeen op. Ö. moet de man een schadevergoeding van ruim 1100 euro betalen, ook omdat die permanente littekens heeft overgehouden aan het voorval. Tijdens de zaak bij de politierechter kwam hij niet opdagen.

Stomp

Ali Ö. had die avond een ruzie in het kroeg, waar zijn slachtoffer in eerste instantie helemaal niet bij betrokken was. De man wilde het opstootje alleen passeren toen hij uit het toilet kwam en kreeg naar eigen zeggen 'vanuit het niets een stomp in zijn gezicht'.

De verwonding bij het slachtoffer was zo ernstig dat hij met de ambulance naar het AMC in Amsterdam moest worden gebracht. Ö. worstelde met de politie tijdens zijn aanhouding en probeerde hen te slaan. De Zaandammer ontkende dat hij het slachtoffer had geslagen. Hij gaf wel toe dat hij bij de ruzie was betrokken, zei hij.

Het Openbaar Ministerie (OM) vond het overigens niet zo geloofwaardig dat de man niemand had geslagen. Zowel het slachtoffer als een portier van het café wezen Ö. aan als degene die de klap heeft verkocht en dit zag justitie als voldoende bewijs om een werkstraf van 80 uur te eisen.

Politierechter Van der Perk volgde deze redenering van het OM en legde de geëiste straf inderdaad op.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.