Welgemeend ’ga zo door’ voor Outdoor Stereo

Outdoor Stereo trekt jaarlijks 7000 bezoekers.© Foto Marcel rob

Jaap Stiemer
Hoorn

Het evenement Outdoor Stereo in het Julianapark in Hoorn kan vanuit de politiek op een welgemeend ’ga zo door’ rekenen. Het verkorten van de op- en afbouw met een dag is wat de meeste fracties betreft niet nodig.

De PvdA had gevraagd om de jaarlijkse evaluatie van het dance-evenement op de agenda van de raadscommissie te zetten. De partij vindt het afsluiten van het Julianapark voor acht dagen midden in de zomer te ver gaan en vraagt zich af of er geen alternatief te bedenken is.

Organisator Rob van der Molen zei tegen de commissie dat in de huidige opzet het afhekken van het gebied op maandag noodzakelijk is voor de veiligheid. Er wordt met groot materieel rondgereden en wanneer er dan bijvoorbeeld kinderen in het gebied kunnen komen, is dat gevaarlijk. Wat hem betreft zou er één dag af kunnen, maar daarmee gaat de veiligheid er niet op vooruit.

Dat was voor alle fracties en de burgemeester reden om de zaak bij het oude te laten. Alleen Jeroen van der Veer (PvdA) bleef erbij dat dit ’in de schoolvakantie niet de juiste manier is’ om met een recreatiegebied om te gaan. De PvdA draagt het festival wel een warm hart toe.

Andere fracties vonden het vooral een heel goed georganiseerd evenement, dat weliswaar een dag lang veel kabaal produceert, maar voor weinig klachten zorgt. Dat er een jonge doelgroep mee wordt bediend waarvoor verder maar weinig wordt georganiseerd in Hoorn, draagt bij aan de steun voor het evenement. Dat wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden en trekt 7000 dansliefhebbers.

Burgemeester Jan Nieuwenburg zei onder de indruk te zijn van alle veiligheidsmaatregelen die de festivalorganisatie neemt. Schuiven met het moment van het festival tot voor of na de zomervakantie, zoals PvdA en Hoorn Lokaal voorstelden, is volgens de burgemeester geen goed idee. ,,Dat het steeds op hetzelfde moment in het jaar is geeft ook duidelijkheid aan de gebruikers van het park.’’

Volgens Nieuwenburg blijft de langdurige afsluiting van het Julianpark een punt van aandacht, waarbij steeds wordt gekeken of het niet korter kan.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen