Gedenkhartjes rond boom bij De Hussel

Theo Groot
Grootebroek

Met een korte plechtigheid zijn gistermiddag twee gedenkhartjes bevestigd op de bank rond een net geplante boom op het schoolplein van De Hussel. Eén hartje voor Mauryc, het jongetje dat overleed nadat hij was gevallen in Happy Days, en één voor Lea, de op 1 januari overleden moeder van leerling Jeremy.

Alle rond de honderdzestig leerlingen van de school kwamen naar buiten. In een kring rond de boom hoorden ze van John de Haan, de aanjager van de Stichting OPA, de reden van de permanente gedenkplek. „We vieren met z’n allen kerst en sinterklaas, maar als er iets ergs gebeurt staan we er ook bij stil. Dat is De Hussel.”

Nikai mocht, als het beste vriendje van Mauryc, het hartje voor zijn overleden vriendje opprikken. Jeremy deed dat voor zijn moeder. Er komen nog houten bordjes met een opschrift die permanent worden bevestigd.

Binnen de ronde bank stond voorheen al een boom. De gisteren geplante boom is een dakplataan die, als de takken weer uitlopen, enige beschutting geeft aan degenen die op de bank zitten.

De ouders van Mauryc waren bij de plechtigheid aanwezig. Vincent Pover, oom van Mauryc en woordvoerder van de familie, liet weten dat ze het als emotioneel ervaren, maar dat het ze ook goed doet dat de school er zo mee bezig is en dat Mauryc niet wordt vergeten. Ook van Lea was familie aanwezig.

Als afsluiting liepen de leerlingen en de familieleden zwijgend langs de gedenkhartjes. In de school was er voor de leerlingen nog koek en chocomel.

De boom en de gedenkplaatjes zijn een idee van en uitgevoerd door OPA, de stichting die oud papier ophaalt waarvan de opbrengst ten goede komt aan de school.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen