Bank stopt geld in Historisch Weekend Den Helder

Michiel Snik
Den Helder

Rabobank Kop van Noord-Holland en Stichting Historisch Weekend Den Helder hebben een driejarige sponsorovereenkomst afgesloten.

,,Het Historisch Weekend is een prachtig evenement voor regio Den Helder. Gratis toegankelijk voor bezoekers en deelnemers, elk jaar druk bezocht en daardoor belangrijk om te blijven organiseren’’, meldt Michiel Kraak namens de Rabobank .

Het Historisch Weekend is zaterdag 25 en zondag 26 juni op Willemsoord. Het speciale thema is in Nederland gebouwde personenauto’s, vrachtwagens en motoren uit 1975 of ouder. Naast veel DAF’s in uiteenlopende soorten en types zijn historische auto’s en schepen uit veel andere landen te zien. Mede door de steun van de bank is het Historisch Weekend nog steeds gratis voor deelnemers en bezoekers, zo laat voorzitter Rob Timmerman van het Historisch Weekend weten.

Hoeveel geld de bank in het evenement stopt, melden de betrokkenen niet.

Het eerste Historisch Weekend werd in 1996 gehouden op en om het toenmalige zwembad De Schots bij het 25-jarig bestaan. Vanwege het succes is besloten dit evenement jaarlijks en op grotere schaal te continueren. Het aantal deelnemende auto’s is gegroeid tot bijna 500. Sinds gekozen is voor de Oude Rijkswerf Willemsoord als locatie zijn ook tientallen historische schepen op het evenement te bewonderen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.