Even terug naar Middenroute

harenkarspel

Bij het vaststellen van de uitgangspunten die moeten leiden tot een nieuw bestemmingsplan voor de bedrijfsterreinen grepen de voormalige coalitiepartners CDA en AB'89 bijna weemoedig terug naar hun Middenroute.

Gerda Rootjes (AB’89): ,,De verkeersafwikkeling laat op verschillende plekken te wensen over. Wegen zijn te smal, rotondes te klein. Die Middenroute was helemaal zo’n slecht idee niet.’’ Dat beaamde Jelle Beemsterboer van het CDA. ,,Zeker als je kijkt naar de bezoekersaantallen van het Van Blanckendaell dierenpark is een goede oostwestverbinding een prima oplossing.’’ Die Middenroute zou globaal de Schagerweg (N . 245) verbinden met de Veilingweg tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

De Middenroute bracht echter een grote maatschappelijke tegenbeweging op gang en de toenmalige coalitiepartners zijn sinds de laatste verkiezingen in de oppositie beland. Wethouder Rob Treur kan zich betere oplossingen voorstellen dan de Middenroute en zal binnenkort alternatieven presenteren. Dat gebeurt in de vorm van een gemeentelijk wegen- en vervoersplan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.