'Legertje' ruziesussende burgers paraat in Den Helder

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

Het is wel zo’n beetje compleet, het legertje buurtbemiddelaars dat conflicten tussen Helderse burgers moet zien te sussen voordat die uit de hand lopen.

Vooraf hoopte wijkmanager Martin van der Maas op zo’n vijftien aanmeldingen, maar inmiddels staan er zelfs al 22 klaar. Van der Maas: ,,Dat heeft me toch positief verrast, dat er zoveel mensen opstaan die anderen willen helpen met hun conflicten.’’Onder de aanmeldingen ook enkele professionele bemiddelaars. Vaak starters, die zo werkervaring kunnen opdoen en voor hun branche verplichte scholingspunten scoren door de gratis cursus die de sussers krijgen.Die cursus start later deze maand. Verder wordt nog gewerkt aan een meldpunt voor conflictsituaties tussen buren, met een telefoonnummer en een website. Die gaat naar verwachting eind volgende maand ’live’.In andere steden worden buurtbemiddelaars al met succes ingezet, met tot zeventig procent succesvolle interventies. Hierdoor wordt ook de politie ontlast, zodat die haar tijd kan besteden aan zwaardere delicten dan burenruzies.

Vanavond (dinsdagavond) is om half acht een informatiebijeenkomst over buurtbemiddeling in Filmhuis Zevenskoop, voor eenieder gratis toegankelijk.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.