Tussenweg zorgt niet voor voldoening

Cas Broxterman
Hippolytushoef

Succes en Schagen stapten na een bloedstollende slotfase allebei met een leeg gevoel het veld af. De ene voetbalploeg voelde zich bestolen door de arbiter, de andere omdat het de strijd niet vroeg genoeg besliste, 3-3.

De eindstand gaf Succes-trainer Jan Loew een bittere nasmaak. Volgens hem was zijn elftal slechts figurant geweest in een film met scheidsrechter Onno Jans als hoofdrolspeler. Schagen-coach Ivo Rohling voelde zich juist bestolen omdat een beloning voor strijd en volwassenheid achterwege bleef.

Voor beide teleurstellende gezichten viel wat te zeggen. Succes speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen de leidsman, maar had dat ook aan zichzelf te wijten. Jans maakte zich niet populair door er extra kort op te zitten bij spelers met kritiek op zijn beslissingen. Het elftal van Loew liet zich op zijn beurt weer te makkelijk uit de tent lokken.

Kwartje

Na ongeveer een uur spelen viel het kwartje bij Succes en maakten beide ploegen er een spektakelstuk van. Schagen ging toen al met 1-2 aan de leiding, door een goal van Rik Schoen die naar buitenspel rook en een van richting veranderde vrije trap van Nick Verboven. Daarmee vlakten zij de vroege openingsgoal van Jeroen Norder uit.

Omdat Jild Wardenaar de trekker in een één-op-één met doelman Martijn Lont niet overhaalde, kon Succes weer langszij komen. Stan de Koning ontstak het vuurwerk met een geweldige pegel. Daarna ging het snel. De 2-3 van Robin Meijering uit een vrije trap van Verboven werd opgevolgd door een gelijkmaker van Youri Jansma en een rode kaart voor Stan de Koning. Nadat Schagen niet veel later nog een bal van de lijn wist te halen, blies Jans af.

Kantelpuntje

,,Ik had gehoopt op een kantelpuntje”, zei Loew, die een reactie verwachtte na de oorwassing door DTS van vorige week. Ontevreden was hij dit keer niet, maar liever had hij met drie punten gestaan. ,,Ik vind dat beide ploegen weinig hebben gecreëerd. De wedstrijd werd doodgefloten door de scheidsrechter, daar had ook Schagen last van. Het leidde bij ons tot irritaties en het was daardoor moeilijk om in ons spel te komen.”

Resultaat

Ook Rohling kon drie punten goed gebruiken met het oog op de afgelopen resultaten. Maar wederom zag hij zijn ploeg niet beloond worden voor de geleverde strijd. ,,Ik vind dat wij hebben getoond dat we twee punten meer verdienden. Met alles wat ik in deze wedstrijd heb gezien, ben ik blij. Behalve het resultaat.”

De remise als tussenweg bood voor beide trainers geen voldoening.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen