Noma in Kopenhagen beste restaurant

© HSPublicity

Restaurant Noma in de Deense hoofdstad Kopenhagen is onlangs opnieuw gekozen tot ’s werelds beste restaurant. De nummer 1 van de lijst ‘San Pellegrino’s World’s 50 Best Restaurants’ bevestigt hiermee de positie van Kopenhagen als gastronomische hotspot.

Ook vorig jaar kreeg Noma met chef-kok René Redzepi de ‘wereldtitel’ toebedeeld.

Noma is een afkorting van de twee Deense woorden nordisk (nordic) en mad (eten). Het twee Michelin-sterren tellende restaurant werd geopend in 2004 en is gevestigd in een oud pakhuis aan de kade van Christianshavn, in het centrum van Kopenhagen.

In 2011 behaalden maar liefst tien restaurants in Kopenhagen een plekje op de wereldwijde Michelin-lijst van voortreffelijke restaurants, waarbij ze in totaal elf Michelin-sterren toebedeeld kregen, het hoogste aantal in Scandinavië. Noma staat aan het hoofd van deze groep, met als enige restaurant in Kopenhagen twee Michelin-sterren.

Een geweldige manier om een echte ‘Kopenhaagse eetervaring’ te beleven, is de stad te bezoeken tijdens het Copenhagen Cooking Festival, dat plaatsvindt van 19 tot en met 28 augustus. Kijk voor meer informatie op www.visitdenmark.nl/noma.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.