Vanaf toren in vogelvlucht over Bussum en Hilversum

Ron Amesz

De velden van HCAW. De torenklok van de Vituskerk. De fabrieken van Bensdorp. De tv-toren of het NS-complex bij Crailo. De uitgestrekte heide. Webcams op de Bussumse watertoren bieden voor elk wat wils. En ook voor wandelaars is er iets nieuws.

De twee webcams staan er op initiatief van de Historische Kring Bussum en zijn er gekomen dankzij samenwerking met het Bussums Watercollectief, het samenwerkingsverband van ondernemers die zijn gevestigd in de watertoren. De ene camera staat gericht op Bussum, de andere op Hilversum. Ze zijn te bezoeken via de site van de Historische Kring Bussum.

Elke camera heeft een vijftal vooraf vastgestelde posities. ,,Het leek ons leuk om iedereen zelf zijn eigen beeld te kunnen laten kiezen, maar dat werkt niet'', vertelt Jaap van Hassel van de historische kring. Het idee voor de webcams ontstond tijdens de voorbereidingen voor Open Monumentendag vorig jaar. ,,We zagen het uitzicht en iemand stelde toen bij wijze van grap voor twee webcams te plaatsen.'' De grap kreeg een vervolg toen bleek dat de verschillende partijen er wel oren naar hadden. ,,Het leek ons vervolgens aardig dit te koppelen aan de viering van zestig jaar tv in Bussum.''

De officiële presentatie van de webcams is zaterdag. ,,Dit gebeurt op spectaculaire wijze'', verraadt Van Hassel. Tegelijk met de webcams presenteert de kring ook een wandelboekje en een QR- wandeling (QR-code downloaden op SD-card van smartphone) langs de historische plekken van de televisie in Bussum.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.