SRC, Kleine Sluis, Succes en Geel Zwart bekeren verder

Redactie Schagen
Schagen

Met vier voetbalclubs die op herhaling mogen, is de inbreng van de regio Schagen in de volgende fase van het districtsbekertoernooi groter dan de laatste jaren gewend.

Geel Zwart deed dat in misschien wel de makkelijkste groep. Maar wel met indrukwekkende cijfers. Ook Zwaagdijk moest er op de laatste speeldag in de poule met 9-1 aan geloven.

SRC was gemakzuchtig en speelde bij Zeevogels verre van taakbewust. Maar kan in voorkomende gevallen altijd weer terugvallen op Robbert Jan Klein. Hij maakte er drie in Egmond en Jacco Sijnesael nam de vierde voor zijn rekening waarmee de bezoekers op 2-4 kwamen. Zeevogels mocht op 4-4 finishen maar moest SRC doorgang verlenen naar de volgende ronde van de beker.

Ook Succes gaat in de koker. Met de Flora en Visserijdagen, de kermis van Wieringen, nog in de benen keek de formatie bij Medemblik eerst tegen een 3-0 achterstand aan. Op basis van veerkracht en wilskracht liet de formatie uit Hippolytushoef de wedstrijd kantelen. Al zal ook de forse achterstand ontnuchterend hebben gewerkt. De uiteindelijke 4-4 was pure winst voor Succes.

Kleine Sluis hield in een directe confrontatie Nieuwe Niedorp als grote concurrent in de poule achter zich. Door treffers van Joost Borst en Fernando van Gelder werd het klasseverschil tussen 3 en 4A voorzichtig uitgedrukt,

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.