Nieuwjaarsduiken ditmaal ’met zweet op de rug’

Richard Zut
Zijdewind

Het nieuwe jaar is door heel veel waterfanaten in de Noordkop ingeluid met een nieuwjaarsduik. Met idioot hoge temperaturen dit keer, zodat veel deelnemers voorafgaand aan de duik zich konden verwarmen aan een lekker zonnetje. Om vervolgens zogezegd met het zweet op de rug de plons te wagen.

Het gebeurde in Schagen bij het strand van De Wiel, bij Brandend Zand in Westerland en aan de Noordzeekust bij Callantsoog.

Voor het eerst was er ook in het dorp Zijdewind een nieuwjaarsduik. Daarbij gingen tachtig dorpelingen uit Zijdewind en ’t Veld in badkleding goedgemutst en dolenthousiast te water vanaf het strandje bij natuurzwembad ’t Petje. De duik was georganiseerd door Stichting Evenementen Zijdewind.

Er was sprake van een behoorlijke opkomst, ook van publiek. Een echt dorpsgebeuren, met na de duik Glühwijn, snert en koffie als welverdiende beloning.

Natasja Bol namens de organisatie in Zijdewind: ,,Het was helemaal geslaagd. Fantastisch! Het hele dorp liep zo’n beetje uit, zó leuk! Net een reünie. Er waren nu meer mensen bij ’t Petje dan in de zomer!’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.