Audi A4 aangepakt

© HSPublicity

De Audi A4 zag er nog up-to-date uit, maar na het herziene A5-programma kon de A4 uiteraard niet achterblijven. Audi is niet heel ingrijpend te werk gegaan, maar toch genoeg om de A4 net weer wat strakker te maken. De motorkap heeft sterker gebogen vormen en de grille is iets hoekiger van vorm. Minder opvallend zijn de grijsgekleurde grille (zwart bij de Allroad- en V6-uitvoeringen) en de anders gevormde mistlampen in de voorbumper.

Wie goed kijkt, ziet dat de vormgevers zich ook – hetzij minimaal – met de koplampen hebben beziggehouden. Hetzelfde geldt voor de achterlichten. De enige verandering binnenin de nieuwe A4 is het stuurwiel dat van chromen accenten is voorzien.

De grootste winst is geboekt op motorengebied. Het verbruik is over de hele linie met 11 procent gedaald. Nieuw is de 1.8 TFSI met 125 kW die 19 procent zuiniger is geworden en met deze krachtbron geldt voor de A4 20 procent bijtelling bij zakelijk gebruik. Ook de dieselmotoren springen zuiniger met brandstof om. De nieuwe A4 is er voor prijzen vanaf 34.670 euro.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.