Recordaantal deelnemers zondag op Fietsdag Rabobank IJmond-Noord

Redacteur Kennemerland
Beverwijk

Naar verwachting 2700 fietsers doen zondag mee aan de Rabobank Fietsdag in de IJmond-Noord. Dat zijn er veel meer dan in de twee voorgaande afleveringen.

Het evenement van Rabobank IJmond-Noord wint aan populariteit. Er hebben zich 116 verenigingen of stichtingen aangemeld. Dat doen zij niet zonder reden. Voor elke deelnemer ontvangt de instelling tien euro. Dat kan lekker oplopen voor de clubkas.

Er zijn 2700 fietsers aangemeld, een recordaantal. Of er echt zoveel opstappen, hangt mede van weer af, zegt Esther van Velzen van de Rabobank IJmond-Noord. De bank zet op cruciale punten verkeersregelaars in.

Er zijn drie opstappunten. In Beverwijk is dat kinderboerderij De Baak (Westerhoutweg), in Heemskerk cafetaria Patatoloog (Rijksstraatweg) en in Uitgeest recreatiepark Zwaansmeer (Lagendijk). Opstappen kan tussen 10 en 11 uur. De route is dertig kilometer.

Verenigingen mobiliseren hun achterban. Zo ook Zomerpodium Heemskerk, die bij gebrek aan eigen leden hoopt dat fietsers voor deze organisatie willen meerijden. Zo denkt het Zomerpodium geld te vergaren voor een nieuwe culturele activiteiten in 2014.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.