Kevin Brands (NAC) vrijdag gelegenheidsspits tegen zijn oude club FC Volendam

Kevin Brands© Orange Pictures/Fred Rotgans

Hans Swierstra
volendam

NAC Breda mag dan favoriet zijn voor het kampioenschap van de eerste divisie, FC Volendam lijkt de Brabanders op geen beter moment te kunnen treffen dan vrijdagavond bij de competitiestart.

De degradant uit de eredivisie is nu typisch zo’n club waar het tot en met eind augustus (sluiting transfertermijn) uiterst onrustig is. Zo zoekt NAC nog altijd een centrumspits. Kevin Brands, vorig seizoen zeer succesvol als diepste middenvelder bij Volendam, neemt nu de honneurs waar op die positie. In de laatste vier serieuze oefenwedstrijden heeft NAC bovendien maar één velddoelpunt gemaakt.

Het zegt Volendam-trainer Robert Molenaar allemaal weinig. ,,Ik ben hier niet mee bezig en kijk vooral naar mijn eigen elftal. Alle clubs zijn in deze fase nog een beetje zoekende. We gaan op een gezonde wijze met de informatie over een tegenstander om en leggen op basis daarvan de nuance bij ons eigen team’’, zo stelt Molenaar.

Wat dat elftal betreft, zal Volendam starten in de formatie waarin vorige week werd aangetreden in het oefenduel met Jong PSV. Hobie Verhulst verdedigt het doel, Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten en Jermano Lo Fo Sang vormen de achterste linie, Rafik El Hamdi en Kees Kwakman zijn de controleurs op het middenveld, waar Jack Tuijp op ’10’ staat. Daniel van Son, Bert Steltenpool en Gyliano van Velzen zijn de drie aanvallers.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen