Telstar knokt zich naar gelijkspel

Dordrecht

Trainer Jan Poortvliet wilde een gemotiveerde ploeg op het veld zien staan tegen FC Dordrecht. Want hoewel Telstar de laatste wedstrijden van het seizoen nergens meer om speelt, wil de oud-international wel wat laten zien. In Dordrecht zag Poortvliet twee kanten van zijn ploeg, die zich uiteindelijk naar een 2-2 gelijkspel knokte.

door kees van dalsem

25 minuten na rust gaf Telstar de wedstrijd in een paar tellen helemaal uit handen. De Velsenaren waren lang de betere. De Zweed Zlatan Krizanovic, die zijn eerste wedstrijd in de basis speelde, kopte Telstar in de 18e minuut naar de leiding.

Maar Telstar vergat het af te maken. Uit twee dode spelmomenten kantelde Dordrecht de wedstrijd. Eerst kopte Cecilio Lopes de gelijkmaker binnen uit een corner. Daarna tikte Nito Sequeira de 2-1 binnen.

Was Telstar vorige week tegen FC Den Bosch niet in staat om na een achterstand zich terug te knokken, gisteravond lukte het wel. In de 78e minuut werd Wouter de Vogel gevloerd door Bart van Hintum. Maar de penalty van Johan Plat werd door keeper Stef Doedee gestopt. Ook door die tegenslag liet Telstar zich niet afschrikken. Plat kon dichtbij Doedee inschieten. De keeper redde nu niet goed genoeg, waardoor Furdjel Narsingh de gelijkmaker kon laten aantekenen. Diezelfde Narsingh had in de 89e minuut de kans op de 2-3, maar voor een leeg doel miste de huurling van AZ.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen