Pieter Kos lijsttrekker Stadspartij Den Helder [update, video]

Pieter Kos.© Foto Gemeente Den Helder/Peter van Aalst

Delano Weltevreden en Hedzer Faber
Den Helder

Pieter Kos gaat de lijst van de Stadspartij bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Helder van woensdag 21 maart volgend jaar aanvoeren.

De wethouder Sociaal Domein is dinsdagavond door zijn partij als lijsttrekker aangewezen.

De huidige partijleider, Peter Reenders, is niet meer beschikbaar voor die rol. Kos zegt dat hij af wil van ’het gekonkel, de spelletjes en de vriendjespolitiek’ in de Helderse politiek.

In een videoboodschap op het youtubekanaal van de partij geeft Kos prijs hoe de Stadspartij de verkiezingen ingaat: de verzilverde verkiezingsbeloften. In 2014 won de partij met ’geen nieuw stadhuis’ en ’gratis parkeren’ als speerpunten:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kos is ook voor een volgende periode wethouderskandidaat. Op de vraag of de lijsttrekker ook beschikbaar is voor de gemeenteraad, mocht de Stadspartij niet aan de volgende coalitie deelnemen, komt geen direct antwoord: ,,Dan moet ik op zoek naar ander werk en ik heb waar ik woon altijd aangepast op waar ik werk.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.