Eerste contouren nieuwe wijk Waterrijk in Oosthuizen zichtbaar

Eerste contouren nieuwe wijk Waterrijk in Oosthuizen zichtbaar. Foto: Archieffoto HDC Media

Eerste contouren nieuwe wijk Waterrijk in Oosthuizen zichtbaar. Foto: Archieffoto HDC Media

Redacteur Waterland
oosthuizen

Het gebied waar eeuwenlang koeien en schapen graasden, is nu het domein van bouwvakkers. In Oosthuizen hebben weilanden plaatsgemaakt voor de ontwikkeling van Waterrijk. De contouren van de eerste huizen in de nieuwe ruim opgezette wijk zijn inmiddels zichtbaar.

Volgens prognose heeft de oplevering van de eerste woningen in Waterrijk plaats eind december, begin januari. Het gaat om dertien woningen in het eerste deel en twee woningen van het tweede deel in fase 1A, te bouwen door KBK Bouw uit Volendam. ,,De bouw verloopt voorspoedig. Alles gaat volgens plan’’, meldt Henk van de Grootevheen. Volgens de verkoopmanager van Bouwfonds Ontwikkeling in Haarlem kunnen na de bouwvak de eerste daken op de huizen geplaatst worden. ,,Vanwege de bouwvak zijn er nu geen activiteiten op het bouwterrein. Maar de woningen zijn op hoogte, zodat direct na de bouwvak de eerste huizen een dak krijgen’’, aldus Van de Grootevheen.

De manager van Bouwfonds is druk bezig met de verkoop van veertien woningen in het tweede deel van fase 1A. ,,Een blokje met twee tweekappers was al snel verkocht. Daarom is de bouw daarvan meegenomen in de eerste bouwstroom.’’ Van de Grotevheen is optimistisch om ook de overige woningen aan de man te brengen. ,,De markt is vrij moeizaam maar ik heb toch goede hoop de woningen te kunnen verkopen. Daarvoor moet nog wel even wat gebeuren. De markt in Oosthuizen is niet zo groot, de verkoop heeft dus zijn tijd nodig. Zeker voor de tweekappers en vrijstaande woningen. Mensen willen toch eerst hun eigen woning verkopen.’’

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit twee tweekappers vanaf 299.500 euro, drie vrijstaande woningen vanaf 397.000 euro en negen rijtjeswoningen vanaf 179.900 euro. De starterswoningen worden gebouwd in een blok van vijf en in een blok van vier huizen. Op het gemeentehuis wordt momenteel de laatste hand aan het uitwerkingsplan voor de fase 1B. In deze fase van Waterrijk gaat het om de bouw van in totaal 75 woningen. Het is de bedoeling om in september het uitwerkingsplan te publiceren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.