Twee mannen uit Beverwijk en Zwaag vast voor dodelijke steekpartij

© Foto: HFV Photo Services

Beverwijk/Zwaag

Bij een steekpartij in Amsterdam is zaterdagmorgen een dode gevallen. Ook is een persoon gewond geraakt. De politie heeft twee verdachten, een 23-jarige man uit Zwaag en een 24-jarige man uit Beverwijk, aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 7.00 uur een melding over een feestje waarop ruzie was ontstaan in de Scherpenzeelstraat. Agenten vonden daar de slachtoffers en hielden buiten twee verdachten aan.

Het eerste slachtoffer werd in een portiek boven de woning aangetroffen. Hij is nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie liet zaterdagmiddag weten dat het gaat om een 23-jarige Amsterdammer.

Op straat werd door de hulpdiensten een tweede gewonde man aangetroffen. Hij was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 25-jarige inwoner van Amstelveen.

Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. In en rond de woning wordt momenteel uitgebreid sporenonderzoek verricht.

Foto’s: HFV Photo Services

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.