Ontslagaanvraag personeel Spaander Volendam ingetrokken

Ron Amesz
volendam

Hein Schilder Groep, voor 75 procent eigenaar van de VOF Hotel Spaander, heeft de collectieve ontslagaanvraag voor het personeel weer ingetrokken. Dat is gisteren door leidinggevende Albert Schilder aan de betrokkenen medegedeeld.

Er is een kandidaat die vrijwel zeker het hotel overneemt, inclusief het personeel. Albert Schilder, die sinds 1 oktober de leiding heeft, zei het zo: ,,Hein Schilder Groep heeft een partij gevonden die de panden wil huren. Een belangrijk onderdeel van de gesprekken betrof het behoud van werkgelegenheid van het voltallige personeel. En hoewel de onderhandelingen nog niet zijn afgerond, hebben wij er al wel zoveel vertrouwen in dat we eruit gaan komen. Daarom hebben we besloten de collectieve ontslagaanvraag weer in te trekken.''

Hij zegt niet te kunnen garanderen dat de nieuwe huurder alles exact bij het oude zal laten. Schilder: ,,Die zal natuurlijk een zo goed mogelijk resultaat nastreven, en dus kijken naar de efficiency en werkprocessen willen stroomlijnen.'' Hij kan niet voor de volle honderd procent garanderen dat iedereen zijn baan behoudt maar verwacht wel dat het bij eventueel ontslag hooguit om één of enkele werknemers gaat.

Bij Hotel Spaander werken ruim 60 mensen, van wie 44 met een vast dienstverband. Schilder riep het personeel gisteren op de mouwen op te stropen. Want een deel van de oproepkrachten zal mogelijk niet meer, of minder, worden ingezet.

Wie de nieuwe huurder is, wil Schilder nog niet zeggen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.