Derde van tien treffers het luidst bejubeld bij FC Marlène

Judit de Redelijkheid
Heerhugowaard

De wisselspelers veerden op van de bank, trainer Kenneth Goudmijn stak zijn handen de lucht in en Peter Rozenbeek rende zijn doel uit om het feestje mee te vieren. Aanleiding voor de vreugde? Het derde doelpunt in de uiteindelijk met 10-3 gewonnen wedstrijd tegen ZVV Den Haag.

De 3-0 kwam immers van de voet van Tom Hofkamp, die na een lange afwezigheid zijn rentree maakte bij de Heerhugowaardse eredivisionist. Anders dan gepland speelde hij volop mee tegen de hekkensluiter. ,,Dat was wel even pittig”, zei Hofkamp na afloop. ,,Je mist toch een beetje ritme. En kracht. Normaal schiet ik de kansen die ik nu kreeg wel binnen, maar dat lukte nog even niet.”

Eén keer was het wel raak. Met een harde punter wist Hofkamp doelman Jeffrey Brand in de laatste minuut van de eerste helft te passeren.

Blij

De wijze waarop dat gevierd werd deed de Alkmaarder goed. ,,Ze gunnen het me allemaal”, aldus de voormalige topscorer. ,,Iedereen is blij dat ik terug ben. En ik ben zelf ook blij dat ik weer deel uitmaak van de groep. En dan is het natuurlijk lekker om een goaltje mee te pikken. Ik had er graag nog een paar meer gemaakt, maar dat zat er niet in. En gelukkig hebben we Anouar hè. Echt ongelooflijk hoe makkelijk hij ze er in schiet.”

Tegen ZVV Den Haag deed de Rotterdammer dat drie keer. En net als in de uitwedstrijd (3-4) deed ook zijn broer een flinke duit in het zakje. Veel speeltijd had Nourdin Boukhari, die eigenlijk nog niet helemaal fit was, daar niet voor nodig. De voormalig profvoetballer kwam voor het eerst in het veld toen ZVV Den Haag, bij een 5-0 stand, vanwege een rode kaart even met een speler minder in het veld stond. En meteen prikte hij met wat geluk de zesde Heerhugowaardse treffer binnen.

Tweede paal

Ook in de fase dat FC Marlène met een meevoetballende keeper het doelsaldo nog wat verder wilde opkrikken, werd de oudste Boukhari nog een paar keer binnen de lijnen gebracht door Goudmijn. En steeds - heel snel - met succes. Liefst drie keer wist hij - steevast geposteerd bij de tweede paal - het net nog te vinden. ZVV Den Haag stribbelde wel tegen, kreeg ook aardig wat kansen, maar vond vaak Peter Rozenbeek op haar weg. Drie keer was het wel raak voor de bezoekers, zodat er uiteindelijk een 10-3 uitslag op het bord kwam.

,,Plus zeven, daar kunnen we denk ik wel tevreden mee zijn”, vond Hofkamp, die ook Faisel Mellah twee keer had zien scoren. ,,Omdat we met vier ploegen heel dicht bij elkaar staan, hadden we van te voren al gezegd dat we tegen Den Haag aan ons doelsaldo moesten proberen te werken. Dit is toch één van de mindere ploegen in de competitie.”

Van de concurrenten waar Hofkamp op doelde raakte Hovocubo wat achterop. De ploeg verloor met 6-3 van Groene Ster Vlissingen, dat daarmee de vijfde plek overnam.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.