Alleen Sharon Beld scoort makkelijk bij nipt winnend Loon Lions

Redactie Waterland
landsmeer

Loon Lions-basketbalster Sharon Beld werd zaterdagavond voorafgaand aan het eerste kampioensduel met Lekdetec.nl gehuldigd als uitverkorene in het all-starteam van de eredivisie. Alsof ze die verkiezing wilde onderstrepen stapte ze zo’n anderhalf uur later als topschutter van het verder weinig productieve Landsmeerse team van het veld.

Mede dankzij de 22 punten van Beld greep de thuisclub met een benauwde 60-57 zege het eerste puntje in de ’best-of-seven’.

Trainer Laki Lakner, verkozen tot 'coach van het jaar' in de eredivisie, wilde zijn ploeg niet al te veel verwijten maken. ,,Ik vond dat we goed gespeeld hebben. We hebben deze tegenstander, die bijna altijd meer dan tachtig punten maakt, het scoren kunnen beletten. Ook hebben we zelf veel kansen gecreëerd. Alleen, we scoorden niet. Kansen creëren is een kunst, maar ze afmaken ook.’’

Hopen

De bezoekende ploeg mocht daardoor letterlijk tot het einde hopen op winst. In de buzzer miste Karin Kuijt een driepuntspoging en daarmee de kans op een gelijkspel en dus een verlenging.

Na het eerste kwart leidde de Bemmelse ploeg zelfs met 13-16. Maar in het tweede speldeel, dat gelardeerd werd met Landsmeerse driepunters van Nadine Boesaart, Molly McDowell en Beau Baars, had Lions de tegenstander al bij de kladden. De ruststand was in het voordeel van de thuisclub: 37-33.

Onsportief

Er volgde een gelijkopgaand derde kwart, dat werd besloten met een driepunter van McDowell: 51-50. Jacobine Klerx boog de stand met een normale score en een driepunter om naar 51-55, maar Beld en Kim Hartman (driepunter) maakten er 56-55 van.

Door twee rake vrije worpen van Kris Biesters werd het 56-57, maar Myrthe Beld bezorgde Lions weer de leiding, waarna Fieke Ligthart, als slachtoffer van een onsportieve fout toen ze vrije doortocht had bij een break, het met twee vrije worpen afmaakte. De drie punten verschil kon Kuijt, zoals gezegd, niet meer goedmaken.

Woensdag vanaf 20.30 uur gaat het circus verder in het Indoor Centrum Landsmeer, dat zaterdag overigens werkelijk tot de nok toe volgepakt zat.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.