Woning van Pools stel in Wieringerwerf ligt stampvol met gestolen spullen

Ron Ranzijn

De woning aan de Hoeker in Wieringerwerf van het Poolse stel Przem S. (31) en Amanda A. (25) bleek eind april 2015 stampvol gestolen spullen te staan.

In eerste instantie was de politie die dag afgegaan op een melding over verdacht gedrag rond een Opel Corsa.

In de wagen van S. en A. lagen drie in Schagerbrug gestolen, gedemonteerde fietsen.

Kort daarna meldde de zus van de man zich bij de politie met de mededeling dat het huis van de twee vol gestolen spullen stond.

Het bleek om een grote hoeveelheid eind april verdwenen goederen te gaan.

Het ging onder meer om een inbraak in een schuur in het Groningse Kornhorn. Daar waren een crossmotor, flexmachine en poetsmachine buitgemaakt.

Tennisclub

Bij de tennisclub in Slootdorp waren geld, snoep, bier, ijs, tennisballen en een flatscreen meegenomen.

Bij twee insluipingen in huizen in Hippolytushoef en Schagerbrug bleken een computer, fietsen, portemonnee, passen en boormachine ontvreemd.

Ten slotte hadden nog negen insluipingen in garages, schuren en tuinen plaatsgevonden. Daarbij werden onder meer Schagen, Sint Maartensbrug, Hippolytushoef, Abbekerk, Oosthuizen, Sijbekarspel en Benningbroek aangedaan.

Gereedschap

De buit bestond voornamelijk uit gereedschap.

De verdachten verschenen niet bij de rechtbank in Alkmaar. De vrouw had vanuit Polen laten weten, dat ze geen geld had om naar Nederland te komen. Ze had geen advocaat ingeschakeld.

Waar de man verblijft, is niet bekend. Tegen S. werden negen maanden cel geëist. En voor de betrokkenheid van de vrouw vroeg de officier van justitie twee maanden cel. De uitspraken zijn op 15 augustus.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen