Gemeente Wormer breidt uit op Texel?

© Foto Bart van der Laan

Van onze verslaggever
Texel

„Verrassend”, vond Bart Van der Laan uit Wormer. „Breng je tijdens de vakantie een bezoekje aan een juttersmuseum op Texel, kom je een hele rij blauw-witte borden tegen. Ook één met de naam van je eigen gemeente: Wormerland.”

Van der Laan: „Hoe komen die daar, vraag je je vervolgens af. Is er voor de kust daar een schip met plaatsnaamborden vergaan? Sowieso, missen we in Wormerland zo een bordje? Geen idee. Wie het weet mag het zeggen. Kleinzoon Joost (12) wilde wel even poseren bij deze bijzondere ontdekking.”

Flora

Een telefoontje aan het juttersmuseum op Texel, voluit: Jutters- en schipbreukmuseum Flora, brengt duidelijkheid. „Die borden zijn van de vorige eigenaar van het museum”, zegt de huidige eigenaar, André Eelman. „Hij verzamelde ze. Behalve de naamborden stonden er ook verkeersborden en reclameborden in het museum. Nu niet meer. Ze staan buiten, naast het museum. Omdat ze met jutten en schipbreuk eigenlijk niets te maken hebben.”Sterker, ze zijn te koop.

Tientje

Eelman: „Voor een tientje ben je de eigenaar van dit bord van Wormer of van onder meer Terneuzen en Baarlo. Hoe de vorige eigenaar eraan kwam? Hij heeft contact gezocht met het bedrijf dat die borden maakt. Gemeenten verwisselen ze soms, bijvoorbeeld na een herindeling.

Zo ligt Wormer momenteel ook op Texel.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.