Kans voor lokale aannemers bij bouw dorpscentrum Nibbixwoud

Redacteur West-Friesland
Nibbixwoud

De gemeente Medemblik stelt alles in het werk om lokale aannemers te betrekken bij de bouw van het dorpscentrum in Nibbixwoud.

Dat zei wethouder Kasper Gutter gistermiddag bij de officiële start van het project dat tien miljoen euro gaat kosten. Om dit historische moment te benadrukken, togen alle betrokken naar het perceel waar het complex straks moet verrijzen. Dat is het weiland in de hoek Dorpsstraat/Weidelaan, achter autobedrijf Beets.

Daar komt straks een volwaardige accommodatie die onderdak biedt aan enkele sportverenigingen. Zoals voetbalvereniging SEW en handbalvereniging West-Friesland SEW. Ook voor de stichting Nibbik-Uit is een rol weggelegd in het gebruik en de exploitatie van de toekomstige accommodatie waarover al jaren wordt gesproken.

Reeds voor de bouwcrisis uitbrak, stond het dorpscentrum al hoog op de agenda. Achteraf bekeken, aldus wethouder Gutter, is dat maar goed ook. ,,Want als we er vandaag aan moesten beginnen, dan was het zeker niet gelukt.’’ De portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening blikte terug op een roerige aanloopperiode: ,,Dit proces heeft ons heel wat hoofdbrekens gekost. We hebben wel eens op het punt gestaan, dat we zeiden; we zijn er klaar mee. Gelukkig kwamen er dan toch weer tegenkrachten die alles weer vlot wisten te trekken. Ik ben blij dat het uiteindelijk toch gelukt is.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen