Wandelen tussen de Texelse dorpen

Ron Amesz

Wandelvereniging Het Gouden Boltje organiseert komende zaterdag een nieuwe wandeltocht op Texel: Van Dorp tot Dorp. De naam zegt het al: de wandelaars lopen niet een rondje, maar een zogenaamde lijnwandeling.

De starttijd is tussen negen en tien uur in de StayOkay aan de Haffelderweg 29 in Den Burg. Wie mee wil doen, moet er dus op tijd bij zijn. Om tien uur stipt wordt het startbureau afgebroken om elders als controlepost/eindpunt te worden opgebouwd.

Start en finish zijn dus niet op dezelfde plek, met uitzondering van de veertig kilometer. De andere afstanden eindigen in de buurt van een bushalte. Het is de bedoeling dat de wandelaars op eigen gelegenheid terugreizen.

De route gaat vanuit Den Burg via Waalenburg naar De Koog waar in restaurant De Oranjerie het eindpunt voor de 10 kilometer ligt. De anderen gaan het strand op en komen via de Dennen uit in Den Hoorn bij Inn de Knip, het eindpunt voor de 20 kilometer.Oudeschild

De resterende lopers gaan via de Prins Hendrikpolder naar Oudeschild, waar restaurant Veronica op de haven het eindpunt van de 30 kilometer markeert. Wie het dan nog niet genoeg vindt, kan via de Hoge Berg terug naar Den Burg (StayOkay), eindpunt van de 40 kilometer.

Het Gouden Boltje wijst erop dat er geen bagagevervoer is, dus het is raadzaam selectief te zijn in wat men meeneemt. Broodjes en water zijn wel handig. Catering is er niet, wel zijn er onderweg horecagelegenheden. Deelname kost vier euro, leden genieten een korting van een euro. Elke deelnemer krijgt een kleine herinnering.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.