In 60 seconden: E.T.

Schager Courant portret; Mike Deutekom

Schager Courant portret; Mike Deutekom© Foto John Oud

Mike Deutekom

Met bakken komt het naar beneden, net voordat de optocht van de Westfriese Folklore van start gaat. Vaak zijn de weergoden de wekelijkse verkleedpartij gunstig gezind, maar deze week is dat niet het geval. Al klaart het tijdens de tocht wel wat op.

Toch is het reden voor oma Nel om met haar kleinzoon Jurre (van nog net geen twee jaar oud) bij de krant te komen schuilen. Begrijpelijk, als die (onder)rokken eenmaal nat worden zijn ze niet zomaar droog. En Jurre zit ook niet echt te genieten in de historische kinderwagen met stalen wielen. Hij heeft boerenkledij aan: blauwe kiel, rode zakdoekdas, klompen en zwarte pet. De kleine man is blij me te zien. Logisch, ik werk er hard aan om zijn favoriete oom en achterbuurman te zijn.

Een telefoon gaat. Zwager Marcel belt naar zijn schoonmoeder om te vragen waar ze staan. Oma Nel verontschuldigt zich na het gesprek. Een mobieltje, dat hoort natuurlijk niet als je een historisch verantwoorde jurk aan hebt.

Jurre doet ondertussen de - langdurig getrainde - vaste begroeting met zijn oom. Ook niet helemaal historisch verantwoord. Een ’high five’ en een ’low five’ deden ze heel misschien een eeuw geleden wel al, een ’boks’ kan ik me gewoon niet voorstellen. En een ’E.T.’ (wijsvingers tegen elkaar) zeker niet.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.