Op 23 oktober informatieavond over Loop 2015

Kelly van Hal
Den Helder

Worden het honderd teams die 24 uur lang in estafettevorm door het Timorpark wandelen? De organisatoren van de tweede Helderse SamenLoop voor Hoop durven er best van te dromen. Het evenement ten bate van de kankerbestrijding was vorig jaar immers een ongekend succes.

Zestig wandelteams klaarden toen de klus, duizenden mensen bezochten het park en tijdens de kaarsenceremonie brandden er langs de paden 5500 lichtjes ter nagedachtenis aan kankerpatiënten. Alles bij elkaar bracht het evenement zeventigduizend euro op voor KWF Kankerbestrijding.

Juni Vanwege het succes werd besloten er een tweejaarlijks evenement van te maken. Op 13 en 14 juni volgend jaar is de tweede editie.

Die zal dezelfde opzet kennen als de eerste Loop, vertelt Liesbeth de Jong van het organiserende team, dat 25 mensen telt. De wandelteams bestaan uit twaalf tot zestien personen. Ze kunnen geld ophalen door zich voor hun prestatie te laten sponsoren en ze krijgen een kraam op de markt in het park. Daar kunnen bijvoorbeeld tweedehands of zelfgemaakte spullen worden verkocht, maar activiteiten opzetten kan ook. Het geheel wordt opgeluisterd met een muzikaal programma en ander vertier.

Artiesten, ondernemers, sponsors en vrijwilligers die willen helpen kunnen zich melden. Op donderdag 23 oktober is er vanaf half acht een informatieavond in Hotel Den Helder. Wie nu al contact wil, kan mailen (ph.schaaf55@gmail.com).

Het Helderse Inloophuis, een ontmoetingsplaats voor mensen met een levensbedreigende ziekte en hun naasten, profiteert van de volgende loop. Dat krijgt tien procent van de opbrengst voor de exploitatie.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.