Enkhuizer moet over jaar uit huis Noordergracht

Cees Beemster
ENKHUIZEN

Nog één jaar mag Arie (64) in de woning op de Noordergracht 37-39 in Enkhuizen wonen; dan moet hij het huis hebben ontruimd en de sleutels hebben afgegeven aan zijn zus Elly (68). Dat heeft de rechtbank in Alkmaar bepaald.

Elly had als erfgename van dit huis van haar overleden ouders de rechtbank in Alkmaar om het vertrek van haar broer gevraagd.

Rechter Theo Röell deed gisteren uitspraak. Hij geeft Elly gelijk en sommeert haar broer Arie te vertrekken, zij het dat Arie pas op 16 september 2015 het huis moet hebben verlaten. Arie krijgt dus nog een jaar om een andere woning te vinden. De woning op de Noordergracht moet hij van de rechter volgend jaar wel in behoorlijke staat achterlaten.

Als Arie de woning over een jaar niet heeft verlaten, dan krijgt hij een dwangsom van honderd euro per dag, zo heeft de rechter bovendien bepaald. Met een maximum geldstraf van vijfduizend euro.

Elly vroeg haar broer vergeefs om een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de woning. Ze wil de woning verkopen om van de lasten van dit bezit en een schuld van 23 mille af te zijn. Zelf gunde ze haar broer tot 1 januari 2015 de tijd om zijn koffers te pakken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen