Eerder mooi dan ruim

© HSPublicity

Achter in de Audi A6 Avant is ruimte voor 565 liter bagage. Met de achterbank neergeklapt kan er 1.680 liter mee. Dat is best veel, maar nog niet bijzonder. In de Mercedes E-Klasse Estate past 1.950 liter en een andere belangrijke concurrent, de BMW 5-serie Touring, slikt 1.670 liter.

Audi presenteerde de A6 Avant in Berlijn. Rijden was niet mogelijk, maar we konden wel voor- en achter in de A6 Avant plaatsnemen. Geen verrassingen in het interieur, of het moet de hoofdruimte op de achterbank zijn. Die is ruim voldoende, ondanks de sterk aflopende daklijn. Op de bagageruimte na wijkt de A6 Avant binnen niet af van de sedanversie. De toegepaste materialen behoren tot de mooiste in hun soort. Ook de bagageruimte is werkelijk prachtig afgewerkt. Onder de bumper is een bewegingssensor (optioneel) gemonteerd. Een simpele beweging met de voet volstaat om de achterklep te openen.

De prijzen van de Audi A6 Avant beginnen bij 49.980 euro. Dat is 3.080 euro meer dan de sedan kost. Het maximale aanhangergewicht bedraagt 2.100 kilogram.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.