Dam tot Dam Wandeltocht

Ron Amesz

Voor de Dam tot Dam Wandeltocht op zaterdag 17 september hebben zich bijna negenduizend wandelaars aangemeld. De inschrijving sluit op 28 augustus.

De langste afstand bedraagt 40 kilometer. Voor de wat minder getrainde wandelaars zijn er afstanden van 26, 18 en 9 kilometer.

Dit evenement staat ook synoniem voor feest en entertainment. Onderweg staan op diverse plaatsen artiesten, zoals een accordeonist, een drumband, een shantykoor en orkestjes. Alle afstanden, behalve de 9 kilometer, starten op de Dam in Amsterdam. Deelnemers aan de twee langste afstanden wandelen langs de grachten, de 17-eeuwse herenhuizen, de Montelbaanstoren, het Scheepvaartmuseum en de Wallen. Daarna steken ze het IJ over naar het dorpje Schellingwoude. De 40 kilometerwandelaars maken een extra lus door Waterland met uitzichten op het IJsselmeer en het Kinselmeer.

De 18 kilometerlopers maken eerst een lus door de Amsterdamse Jordaan. Daarna steken ze met de veerpont het IJ over. Via het Florapark (langs de oevers van het Noordhollands Kanaal) komen de 18, 26 en 40 kilometer samen bij de Buiksloterbrug. Vanaf hier volgen de wandelaars het parkoers van de Dam tot Damloop, die op zondag 18 september wordt gehouden. De finish bevindt zich op de Burcht in Zaandam. Hier is ook de start van de 9 kilometer. Deze route loopt langs de kinderboerderij in het Darwinpark.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.