Jonge fietser gewond geraakt bij Zuiderweg

1 / 2
Schagen

Een 12-jarige fietser uit Schagen is vrijdag 5 november rond half een onder meer gewond geraakt aan zijn hoofd bij het oversteken van de Zuiderweg. De jongen botste tegen een telekraan en viel. Hij was nog aanspreekbaar en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een traumahelikopter verleende assistentie.

De jongen kwam vanaf de Julianalaan en wilde de Zuiderweg bij de verkeerslichten oversteken. De lichten stonden op knipperen, wat ze volgens omstanders al sinds woensdagmiddag doen. Ze waren vrijdagochtend gerepareerd, maar gingen vlak daarna nogmaals defect. De telekraan werd bestuurd door een 31-jarige man uit Sint Maartensvlotbrug. Hij kwam uit de richting Witte Paal en reed in de richting van de Schagerweg.

De kraanbestuurder was in de veronderstelling dat de fietser hem vrije doorgang zou verlenen, omdat hij voor de kruising leek af te remmen. De jongen stak echter toch nog over en werd door de rechtervoorkant van de telekraan geraakt. Hij viel aan de rechterkant van de rijbaan op het asfalt. De bestuurder was ontdaan en voor hem is slachtofferhulp ingeroepen.

Volgens de gemeente zijn de verkeerslichten nu weer gerepareerd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.