Dirkshorn en SRC kennen deze film

Redactie Schagen
Dirkshorn

Ongeveer een jaar geleden stonden Dirkshorn en SRC ook al tegenover elkaar. Toen werd de wedstrijd na één helft stil gelegd in verband met het slechte weer. Op dat moment stond Dirkshorn met 3-1 voor, het zou uiteindelijk gelijk worden. Het duel van zondag had veel weg van die ontmoeting, al was de score ditmaal in het voordeel van de bezoekers uit Schagen. Maar ook nu zal het tweede bedrijf op een andere dag worden gespeeld: 1-3.

De eerste helft had eigenlijk al niet eens begonnen mogen worden. Het veld was door de weersomstandigheden haast onbespeelbaar, al was het na de thee letterlijk onmogelijk om door te gaan. Het kwam het spel aan beide kanten in ieder geval niet echt ten goede. De twee ploegen hielden elkaar in evenwicht en veel gevaar ontstond er niet. Op de openingstreffer van Lars Fortuin na, die een fout aan de kant van de bezoekers effectief afstrafte: 1-0. Tot meer dan die rake poging kwam de thuisclub niet, al stelde SRC daar zelf ook weinig tegenover. Tot vlak voor de rust. Er was eigenlijk heel weinig aan de hand. Dirkshorn doelman Dennis de Geus had tot dat moment steeds antwoord op de schaarse kansen van de club uit Schagen, maar één fout werd dankbaar afgestraft. De sluitpost kon een zwak schot niet klemmen en Robbert Jan Klein was daarop attent: 1-1. Niet veel later kreeg Joeri Molenaar de bal en omdat hem alle tijd en ruimte werd gegund, kon hij vrij uithalen: 1-2.

Na de thee werd het nog een paar minuten geprobeerd en meer tijd had SRC niet nodig. De terugspeelbal van Axel Stam kwam door het slechte veld niet aan bij zijn keeper, de poging van Roel de Vries bleef vervolgens op de doellijn liggen en Molenaar gaf het laatste zetje: 1-3. De leidsman had genoeg gezien en hij besloot het duel te staken. Het restant van het tweede bedrijf zal nu op 21 december worden afgewerkt.

Hoewel het een lastig verhaal gaat worden voor Dirkshorn, blijft oefenmeester Willem de Vries geloven in een positief resultaat. ,,Ik maak me inderdaad niet zo heel druk over die achterstand’’, zei de trainer. ,,Het is alleen heel zonde, want het had absoluut niet gehoeven. Als onze keeper die eerste bal had gehad, dan was er niks aan de hand geweest. We speelden zoals we hadden afgesproken en achterin stond het eigenlijk wel. Dit is gewoon heel erg jammer.’’

Aan de andere kant stond een duidelijke André Rijnders. ,,Het eerste half uur was niet best, maar op basis van het laatste kwartier is dit een terechte voorsprong’’, vindt hij. ,,We gaan absoluut niet verdedigender spelen in de tweede helft. Dat kunnen wij niet. Dit geven we natuurlijk nooit meer weg.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.