Kliko's in brand gestoken in Alkmaar

© DNP.nu

Internetredactie
Alkmaar

Aan de Macedoniestraat en aan de Lombardijeweg in Alkmaar hebben in na nacht van vrijdag op zaterdag meerdere afvalbakken in brand gestaan.

Een bewoner van de Macedoniestraat werd kort voor 3 uur gewekt door zijn hond. Toen hij ging kijken bleek dat er meerdere kliko's in de straat in brand stonden. De man belde 112 en waarschuwde de buren. Samen met de buren probeerde hij de brand te blussen.

De politie ontdekte onderweg naar de Macedoniestraat dat in de Lombardijeweg ook een container in brand stond. De brandende afvalbak stond onder een afdak, gevaarlijk dichtbij de woning. De politie waarschuwde de bewoners van woning.

De brandweer arriveerde kort daarna en bluste eerst de brand aan de Lombardijeweg. Het afdak en de schuur raakten beschadigd. Volgens de brandweer had het niet veel gescheeld of de brand was overgeslagen naar de woning. Enkele ruiten van de woning waren door de hitte reeds gebarsten.

De bewoners van de Macedoniestraat hadden ondertussen zelf de brandende kliko's geblust. Tenminste drie afvalbakken gingen verloren.

De branden zijn vermoedelijk aangestoken. De buurt is de afgelopen maanden vaker het doelwit geweest van brandstichtingen. Naast twee auto's die in vlammen opgingen werden eerder ook al enkele afvalcontainers in brand gestoken.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.