Telstar verslaat ook Rijnsburgse Boys [video]

© Foto Frits Houtgraaf

Hein ten Berge
Velsen-Zuid

Telstar sloot de drukbezochte open dag af met een 1-0 overwinning op tweededivisionist Rijnsburgse Boys. Debutant Melvin Platje liet zich tot matchwinnaar kronen.

Telstar-trainer Mike Snoei stuurde zijn beoogde basisteam het veld in. Dezelfde elf zullen waarschijnlijk vrijdagavond in Eindhoven starten. Jerdy Schouten is de onbetwiste nummer tien van het ’nieuwe’ Telstar. Tegen Rijnsburgse Boys bewees de Haagse spelverdeler waarom zijn trainer lovend over hem is. Schouten leest het spel, heeft ogen in zijn rug en legt de bal neer waar hij wil.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat leidde in de eerste helft tot kansen voor Andrija Novakovich en Gerson Rodrigues maar doelpunten leverde dat niet op. Schouten leek de score te openen maar zijn inzet verdween net over de lat. Telstar had zijn zaakjes achterin aardig voor elkaar. De rappe Rijnsburgse aanvallers waren wel dreigend maar konden niet echt gevaarlijk worden.

Na rust maakte de kersverse aanwinst Melvin Platje zijn eerste minuten in het shirt van Telstar. De aanvaller kwam aanvankelijk naar Velsen-Zuid om zijn conditie op peil te houden maar maakte zo’n dusdanig goede indruk dat hij een contract kreeg aangeboden.

Een voorzet van Platje leidde meteen tot een grote kans voor Novakovich maar de Amerikaanse spits vond de Rijnsburgse doelman op zijn weg. Na een uur voetballen raakte Platje de paal op aangeven van Rodney Cabral.

Een overtreding op Mo Hamdaoui leidde twintig minuten voor tijd tot een strafschop die door Platje keurig werd benut. Hamdaoui, Brito en Schouten waren dichtbij een tweede Velsense treffer maar gescoord werd er niet meer.

Telstar: De Boer, Cabral (71. Cabral), Van Huizen, Van Iperen (78. Van Heertum), Brito, Knol (46. Platje), Korpershoek, Schouten, Toretta (63. Hamdaoui), Novakovich (71. Van der Linden), Rodrigues (81. Zamouri).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.