Goede serie FC Castricum ten einde

Tweede klasse A zaterdag

FC Castricum was de afgelopen weken bezig aan een goede serie wedstrijden, maar heeft zaterdag een kans laten liggen om de onderste regionen te verlaten. Waar ZOB aan een kans genoeg had om te scoren vond Castricum ondanks legio kansen het net niet: 1-0.

,,Dit is heel erg zuur”, was de eerste reactie van Castricum-trainer Jamal Yahiaoui. ,,We zaten in een goede periode en dit was in mijn ogen de zwakste tegenstander waar we tegen gespeeld hebben.”

Castricum had dan ook het overwicht en met name Elario Zweet kwam meerdere malen in kansrijke positie. De aanvaller kreeg twee dotten van kansen maar wist ze niet te verzilveren. ,,We hadden halverwege op 0-3 moeten staan.”

Op zoek naar de openingstreffer kenmerkte de tweede helft voor de bezoekers zich als slordig. Toch creëerde Castricum diverse kansen maar werd er niet gescoord. Zo konden Zweet en Carlo Vrijburg vrij doorlopen op de doelman van ZOB maar verprutste ze deze mogelijkheden. Ook Daan Hamaker kreeg een grote kans maar wist deze niet te verzilveren. Tot overmaat van ramp was het voor ZOB twaalf minuten voor tijd uit de eerste kans wel raak (1-0). Stephan Zeilstra kreeg vervolgens in de slotfase nog een mogelijkheid, maar ook de verdediger faalde.

FC Castricum: Jansen, A. Raghosing (D. Raghosing), Van Soest, Zeilstra, Heling, Hamaker, Schekkerman, S. Weber, Van Duivenvoorde, Zweet (B. Vrijburg) en C. Vrijburg (T. Weber).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.