Volleyballers De Boemel hebben dure huid

Erik Poel
Tuitjenhorn

De Dreu/De Boemel heeft tegen de kampioenkandidaat van de derde divisie de huid duur verkocht. De ploeg van coach Eric den Boef moest na een spannend en aantrekkelijk duel de eer aan het Volendammer MOVE laten:1-3.

,,We hebben absoluut kansen gehad", somberde Den Boef. ,,We hebben vier sets goed gespeeld. In drie sets was het verschil maar twee punten en daarvan pakten we er helaas maar één en dat is een beetje zuur. In een onwennige opstelling konden we het MOVE steeds heel lastig maken en dat is dan wel weer een compliment voor de ploeg.’’

Den Boef doelde op de afwezigheid van Mees Blom vanwege een trainingsstage voor Jong Oranje. Daardoor verzocht hij centrumspeler Rick van Broekhoven op de buitenkant te spelen. In het midden verscheen Frank Mulkens. Tot 14-14 ging de strijd gelijk op, maar daarna zag den Boef zijn ploeg haperen. "

Scherp

MOVE serveerde heel scherp langs de lijnen en wij kwamen onder druk in de passing. We maakten nauwelijks punten meer en binnen de kortste keren stond het 19-25." In de tweede set opende David Smeele met een daverende opslagbeurt:7-0. De Boemel kwam met 22-17 voor en leek de gelijkmaker in de tas te hebben, maar door veel pass- en aanvalsfouten beten de Tuitjenhorners alsnog in het stof: 23-25. ,,We bleven strijdvaardig", volgens Den Boef. ,,Sam Braas serveerde naar een 8-4 voorsprong en deze keer lieten we ons niet van de wijs brengen. Met een kill-blok van Neal Blom kregen we met 25-23 aansluiting."

In de vierde set begon De Boemel matig. Bij een 13-16 stand leek het duel gespeeld. Door een sprongservicereeks van Roel Blom kwam er toch aansluiting. In een attractieve slotfase trok de thuisploeg net aan het kortste eind: 24-26.

De Dreu/De Boemel: David Smeele; Roel Blom; Sam Braas; Neal Blom; Rick van Broekhoven; Frank Mulkens; libero Joost van den Berg.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.