Kia Picanto: weer een succesnummer

© HSPublicity

De Kia Picanto is vrijgesteld van BPM en wegenbelasting. Hij is voorzien van efficiënte motoren die zorgen voor een lage CO2-uitstoot en een gunstig brandstofverbruik. Voor de zakelijk rijder bedraagt de fiscale bijtelling slechts 14 procent. Daarentegen is de Kia Picanto aan alle kanten gegroeid ten opzichte van het model dat hij aflost. Hij is langer dan zijn voorganger en biedt dankzij de grotere wielbasis meer ruimte voor de inzittenden en hun bagage.

Zijn voorbumper, karakteristieke grille, stoere koplampen, forse wielkasten en brede achterzijde geven hem een krachtige, vlotte uitstraling. Bij een dergelijk plaatje horen natuurlijk bijpassende prestaties en ook wat dat betreft stelt de kleine Kia niet teleur. De 1,2 liter viercilindermotor levert met 64 kW puike prestaties: 0-100 km/uur in 11,4 seconden en een topsnelheid van 171 km/uur.

Dat hij ook zeer comfortabel is, verwacht je niet direct van zo’n compacte auto. De standaarduitrusting omvat onder meer stuurbekrachtiging, een in hoogte verstelbaar stuurwiel, zes airbags en hoofdsteunen achter. Prijzen starten bij 7.995 euro voor de driedeursuitvoering. De vijfdeursversie is 500 euro duurder.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.